vrijdag 9 november 2007

Gezellige slager

We eten de helft van de tijd vegetarisch, voor de andere helft eten we graag scharrel/biologisch vlees. Onze C1000 heeft een heel beschamend beperkt assortiment dus gaan we vaak naar scharrel EKO slager De Keijzer hier in Wageningen. Waar de C1000 het assortiment beperkt tot tartaar, gehakt, varkensvlees saucijs en bieflapjes heeft onze scharrel slager volledige keuze en meer: bv de lamsaucijsjes en droge knoflook worstjes zijn werkelijk niet te versmaden!

Daarnaast is de sfeer in de slagerij bijzonder. Iedereen is goed gehumeurd en het begroeten gaat gepaard met het aanbieden van een kopje espresso. Onze kleine zit ondertussen al met de plastic paardjes en koetjes te spelen..
Een paar weken geleden stapten we binnen en werd ons direct een bord met sneetjes stokbrood belegd met huzaren salade onder de neus gehouden, of we wilden proeven. Na een hele middag door de stad sjouwen konden we moeilijk nee zeggen. Ondertussen kreeg een andere klant een stukje Gelderse rookworst aangeboden, de slager zou dat weekend meedoen met een wedstrijd in Arnhem (waar ze 2de zijn geworden). Toen we weer buiten stonden en op onze fietsen klommen kwam de slager nog achter ons aan, of we nog een stokbroodje wilden, het was toch bijna vijf uur en ze gingen sluiten.

Een slager heb ik nooit geassocieerd met gezellig, tot nu toe.

1 opmerking: