zaterdag 3 november 2007

Rust

Een paar daagjes weg, zonder internet of televisie was wel erg lekker.

We zaten in Krikkenhaar, een Nivon huis in Twente. Je hebt in de meeste Nivon huizen een eigen slaapkamer maar de rest van het huis deel je met alle andere gasten. Dat viel erg mee want het was heel rustig. Het huis kan meer dan 50 mensen herbergen maar nu waren we met 2 kleine gezinnen met op de woensdag nog een paar extra gasten.
De locatie was een crime om te vinden. Het huis ligt vrij afgelegen in het twentse platteland en waren daar zo verdwaald op de landweggetjes. Dat heeft natuurlijk ook weer direct haar charme: het gevoel dat de bewoonde wereld ver weg is. (in Nederland is ver weg een relatief begrip, want in principe is alles dichtbij)
Oja, het gevoel van charme werd niet in de weg gezeten door een gevoel van onmacht: als we daar geen auto tot onze beschikking hadden gehad dan had ik het minder prettig gevonden!

Ik moet niet vergeten om te vermelden dat de gezelligheid daar werd bevorderd door de huiswachten. Het Nivon is een vrijwilligers organisatie en de huiswachten verblijven om toerbeurt een weekje op het huis en verzorgen het dagelijks reilen en zeilen. Vaak zijn het stellen van de 'opa en oma' leeftijd en dat vindt onze kleine erg gezellig. Het begint met een beetje sjansen en eindigt met samen spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten