vrijdag 15 januari 2010

Onderwerpen

Nauwelijks berichten op dit blog en toch vaak genoeg ideeen om over te schrijven.  Hieronder wat voorbeelden.

Het nieuws staat vandaag vol van de 'Balkenende norm'.  Dat we nu toch vooral moeten proberen om daarboven te blijven!  Dat, "met de kennis van nu", Balkenende nooit premier was geworden.  En de Fokke en Sukke van vandaag was ook treffend, wat is erger?

Nog wat positief nieuws tussendoor: AH stopt met fout varkensvlees, dat werd tijd.  Nu nog stoppen met de bioindustrie!  (geen misverstanden: ik ben niet voor de Partij voor de Dieren)

NMA vermoed 'meelkartel'.  Het zou dus goed kunnen dat we te veel voor ons brood en onze macaronie betalen!  Waar we ook teveel aan betalen is de EU, we zijn nog altijd de grootste netto betaler.  Ik ben voor de EU maar baal van het onrecht.

Dan kun je in ons buurland Groot Brittanie maar beter niet werkloos zijn:
Welgeteld 64 pond en 30 pence (70 euro) bedraagt zijn wekelijkse toelage als volwassen alleenstaande werkloze (zijn kinderen zitten bij zijn vrouw, die wel werk heeft). Daar gaat 15 pond vanaf voor elektriciteit en andere vaste lasten. „Aan het eind van de week heb ik nooit iets over. Etenswaren zijn duur. Het is een constante worsteling om rond te komen.” Voor huisvesting hoeft hij niet te betalen. Daarvoor krijgt hij overeenkomstig de regels een uitkering van de gemeente Brighton, die de huur van een klein flatje dekt.
Geen pretje, nu de crisis nog niet ten einde is en het vinden van een nieuwe baan erg lastig.
Ondertussen graaien de bankiers nog steeds buiten-proportionele bonussen binnen.  Laat dat een goed voornemen van mij zijn voor dit jaar: zorgen dat we hier bij ons thuis alleen nog bankieren bij fatsoenlijke banken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten