Afgelopen week heb ik brouwsel #16 gebotteld en gefusteld. Het was een hele toer om dit bier vergist te krijgen. Ik heb gepoogd om een Chritoffel Nobel na te maken en heb daarvoor de gist uit een flesje Christoffel opgekweekt. Dat lukte goed en rook lekker.
De vergisting van de het bier ging echter niet zo snel, het heeft best wat moeite gekost om dit tot een goed einde te brengen. Elke dag heb de twee flesen (op de foto is een van de flessen te zien) even goed omgeschut om de gist wakker te maken.
Uiteindelijk, na een paar weken werk, is het redelijk goed geluk en zit het bier nu in het fust en in de fles. Mensen die nieuwsgierig zijn moeten maar even komen proeven!
zaterdag 5 maart 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
en heb je hem al geproefd?
BeantwoordenVerwijderenHet bier smaakt uitermate goed. Lekker hoppig in geur en in smaak iets minder. De smaak is ook heel moutig en vol. Tevreden, nog een lekker fustje van vol.
BeantwoordenVerwijderen