donderdag 4 maart 2010

Lekkage

Wij hadden hier de afgelopen paar weken last van lekkage. Eerst begon het  bij de voordeur te lekken.  Dat was een paar weken geleden toen de sneeuw begon te smelten, ik dacht toen nog: misschien zit er opgejaagde sneeuw op de kozijnen die nu smelt?  Toen alle sneeuw al ruim gesmolten was bleef het lekken en heb ik nog een keer geprobeerd om, op een dag dat er overdag niemand thuis was, de hoofdkraan dicht te draaien.  Even de druk van leidingwater gehaald door de kraan in de keuken even leeg te laten lopen.  Helaas, aan het einde van de middag lekte het nog steeds bij de voordeur.

Daarna begon het op nog 2 plekken te lekken, in de badkamer en op de vensterbank van onze slaapkamer.  De vensterbank zit aan dezelfde gevel als de voordeur, dus zou daar een verband zijn?  De lekkage in de badkamer was merkwaardig, halverwege het plafond komen twee radiator buisjes naar beneden en daarlangs lekte het water, mooi helder water. Een klein beetje met een groene waas werd zichtbaar in het water dat we opvingen in het emmertje dat we eronder opgehangen hadden.  Erboven was geen water te zien dat langs de leidingen naar beneden zou kunnen lopen.

Gisteren gingen we nog een keer op zoek en bleek er rond die twee buisjes toch nattigheid te zijn.  Dat was ook vlakbij de wasmachine, zou die lekken?  Nou, niet de wasmachine maar de waterleiding voor de wasmachine lekte!  Die had ik een paar weken geleden los gemaakt om de kachel te kunnen bijvullen en ik had hem bij het terugzetten kennelijk niet vast genoeg aangedraaid.

Nu maar hopen dat dit werkelijk de oorzaak was en dat het nu opgelost is!

Update: het blijkt inderdaad opgelost nu.  Merkwaardig, en ook interessant, zoals water afkomstig van 1 lek op zulke verschillende plaatsen overlast veroorzaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten