zondag 10 februari 2008

Lente in februari

Ongelooflijk zoals de natuur zich heeft laten zien vandaag. We waren een stukje van het trekvogelpad aan het wandelen vandaag, van Doorn naar Amerongen. Vanmorgen was het nog een beetje fris en halverwege de dag hebben we zelfs nog ijs op een sloot zien liggen, maar vanmiddag hebben we lekker op de bosgrond geluncht en aan het eind van de middag hebben we nog op een terrasje gezeten.

Het heet wel het Trekvogelpad maar het is bij vlagen ook zeker het Asfaltpad. Vandaag was denk ik driekwart asfalt, en gelukkig waren de uiterwaarden droog (eigenlijk allen begaanbaar vanaf 1 april) dus de graspollen en ganzenkeutels compenseerden wel voor de hoeveelheid asfalt. Overigens wel trekvogels gezien op het Trekvogelpad, heel veel ganzen in de uiterwaarden.

Het leek dus af en toe wel lente maar lammetjes hebben we niet gezien, wel enkele vogels die al takjes aan het verzamelen waren. Ook aan het uitlopen van een heel aantal bomen bleek dat de lente, en het nieuwe leven, in aankomst waren. Wat we echter ook veel hebben gezien waren dode dieren! Twee dode schapen, een dode haas en een een dode merel. Dat hoort toch meer bij de winter.

Het laatste stukje liepen we van Amerongen terug naar de auto die bij het pannenkoeken huis stond. Dat stukje pad loopt langs de rand van de uiterwaarden en rond het einde van de middag werd dat verlicht door een gouden gloed van de laag staande zon. Fantastisch gezicht.

2 opmerkingen:

  1. da's een hele mooie foto Dennis,
    die spiegeling van de bomen in het water, erg mooi...........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een prachtige afwisselende route moet dat geweest zijn!

    BeantwoordenVerwijderen