dinsdag 25 augustus 2009

Twee fotografie tips

Tip 1 gaat over het harde flitslicht dat onze fototoestellen produceren. Ken je de foto's waarbij je op de muur achter een persoon een slagschaduw ziet? Dat is grotendeels te voorkomen door indirect te flitsen, richt je flitser op het witte plafond en je plaatje ziet er stukken beter uit. Nu kunnen de interne flitsers eigenlijk nooit op het plafond gericht worden maar met een stukje papier en plakband kan het ook en als je een leeg pakje sigaretten hebt kan het ook op een alternatieve manier. Indirect flitsen is ook een goede manier om rode ogen te voorkomen!

Tip 2 gaat over een nieuwe lens voor bij je spiegelreflexcamera. Hele volksstammen kopen een camera met een kitlens en laten het daarbij. Wat ze niet weten is dat de kwaliteit van de foto door twee grote factoren bepaald wordt:
- de fotograaf zelf
- de kwaliteit van de lens
En nu produceert de kitlens wel leuke foto's maar er is een relatief Triviantgoedkope eenvoudige lens die je veel mooiere foto's op gaat leveren: de 50mm 1.8. Bijna iedere fabrikant heeft die lens en hij kost ongeveer honderd euro. De hier getoonde plaatjes zijn gemaakt met de 50mm lens.

De 50mm lens heeft nadelen, je moet vaak een stapje achteruit of naar voren doen omdat er geen zoom functie is, maar de meesten van ons mankeert niets aan de benen, toch!

Overigens, het leuke van tip 2 is dat hij tip 1 overbodig maakt, je kunt in een bruin café nog foto's maken zonder flits!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten