donderdag 12 november 2009

Keukentijd

We hebben een abonnement op de Nieuwe ronde en dus stond ik onze geoogste groente vanmiddag schoon te maken. Een flinke hoeveelheid worteltjes en pastinaak in een wasteil en dan een voor een flink boenen. Ondertussen hoor ik achter me, plploeoeoeppp als er weer wat CO2 ontsnapt door het waterslot van het vergistingsvat. Dat is zo'n mooi geluid, in dat vat wordt hard gewerkt aan een lekker biertje!

Dan hier wat vervolgen op eerder geschreven berichten.
Een half jaar geleden schreef ik over vloeibare bakboter en hoe ik de laatste restjes uit zo'n fles haal. Dat gaat af en toe toch niet zo lekker, de fles smelt soms een beetje in de magnetron! Ik heb mijn methode een beetje aangepast. Ik hou een fles, waar niets meer uit wil komen, gewoon even onder de hete kraan. Daarna op de kop op het aanrecht en weer laten afkoelen.

Dan wil ik hier ook nog een tip over pannen schoonmaken kwijt. Begin dit jaar schreef ik over mijn Greenpan. Dat blijkt toch wel een heel prettige pan te zijn. De antikleef laag ziet er nog steeds heel mooi uit en werkt ook nog goed. Ik heb een makkelijke manier ontdekt om hem weer als nieuw te maken: een bodempje water met een heel klein beetje vaatwaspoeder. Dan met de afwasborstel erdoor en het vuil verdwijnt sneller dan ik dacht. Even een nachtje laten staan, met water en vaatwaspoeder, werkt ook goed.

En vorig jaar rond deze tijd schreef ik over gerookte knoflook en hoe dat een jaar lang goed zou blijven. Nou, dat blijft inderdaad een jaar lang goed, het wordt wat minder scherp na een jaar en soms zit er een teentje tussen die niet helemaal fris meer is. Maar wij hebben er toch een jaar lang van kunnen eten en ik heb ondertussen weer een nieuwe streng in de keuken hangen. Super!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten